Pravila servera

Go down

Pravila servera Empty Pravila servera

Komentar  suchi on Sat May 21, 2011 8:23 pm

Dragi igraci posto se neki zale na odredjena pravila, a neka su stvarno bezveze i ubijaju igru odlucio sam uzeti ova pravila. To ne znaci da se mi odmicemo od RolePlaya vec cu malo sa nekim novim pravilima poboljsati igranje, ali i zadrzati neka stara pravila!

IC - In Character - Unutra lika, ili bolje objasnjeno gluma unutar svog lika na serveru
-I dalje će naravno vrijediti pravilo da razlikujete ono sto pričate kao lik u igri(na običan chat) od onoga izvan lika(OOC - out of character - izvan lika - na /b chat)
OOC - out of character- izvan lika
Ovdje se podrazumijevaju sve informacije koje pisete, a nemaju veze sa vasim likom. Njih pisite na /b chat.
Primjeri:
IC - dobar dan, ja sam djuro, a vi?
IC - Mozete li mi pomoći? Trazim posao u ovom gradu?
IC - Ja sam vlasnik ove firme, zelis li je kupiti od mene?
OOC - /b hej, ja sam iz Osijeka, a ti?
OOC - /b ej, čime se ti bavis u zivotu?
OOC - /b hehe,

*Zapamtite da npr. rofl, lol, hahaha, hehehe, xD, i slicne stvari pisete na /b chat!
*U razgovoru nije dopusteno ako pricate o nekoj temi da mijesate IC i OOC chat, ali za to ćete dobiti samo upozorenje od admina/gs-ova, ukoliko to nastavite raditi dobiti ćete kaznu Area-e!
Primjer(razgovor izmedju dva igraca):
Nikola: Djuro, kako brat? - znaci napisao je IC pitanje
[OOC]Djuro: ((Ma eno ubija botove na serveru, hehe)) - odgovorio je OOC na IC pitanje, to nije zabranjeno ako zeli na nesto upozoriti, ali ovako on odgovara o svom bratu u RL, a ne o zamisljenom bratu u IC sto ga je Nikola pitao, pa stoga ovo nije dopusteno!

/me(odsad i /ja)komanda - ova komanda vecini ide na zivce jer postaje glupa ako ju stalno morate za svaku sitnicu koristit! Mislim meni osobno ide na zivce da svaki puta moram kada ulazim ili izlatim iz kuce/firme ili sl. pisati /me izlazi/ulazi u prostoriju, to realno ubija igru!
Odsad to ne morate koristiti, a ubacit će se u mod takve stvari recimo za ulazak u vozilo, za ukazak/izlazak u kucu, itd...
/me(/ja) nije izbacena komanda, i naravno da ukoliko zelite mozete ju koristiti da prikazete emocije kada su vam potrebne.

Power-Gaming
-E sad ovo se pravilo malo mijenja, odnosno shvaćanje power-gaminga!
-Nije dopusten!
-Odsad kako ne morate striktno se drzati /me komande, ne znači da ne mozete raditi power-gaming!
-Znači power-gaming po svojoj definiciji znači da vi zelite prisiliti nekoga na neku radnju koja uopće nije realna ili radite neku radnju koja nije moguća u RL.
Primjeri:
-Vi npr zelite opljačkat nekoga, a on se recimo vozi autom i vi ga stignete i vičete mu: Stani, ovo je pljačka, daj sav novac! - mislite da je ovo moguće!? - naravno da nije i stoga je zabranjeno!
-Kradja auta kada netko sjedi u autu kao vozač! To nije bas realno, ali to ne znači da ne smijete ukrasti auto, naravno da smijete i ako sjedi netko u njemu. Pr: vi dodjete do auta i zvadite pistolj, i kazete u IC chat: polako makni ruke sa volana i izadji iz vozila, inače ću te ubiti! - E sad o njemu ovisi hoće li izać i predati vozilo, ali ako ne zeli bjezati ili imati kasnije problema sa tobom, predat će ti auto i zvati policiju!

Koristenje informacija izvan lika(Meta-gaming)
Meta-Gamer koristi pravila OOC-a sto znači Out of Charachter tj. IZVAN SVJESTI LIKA IZ IGRE prilikom IC-a sto znači In Charachter tj. UNUTAR RAZMISLJANJA SAMOG LIKA IZ IGRE.
Primjer je ako nekoga ne poznajez IC, a zoves ga imenom u IC chatu onda to nije dopusteno i to je klasični primjer MG-a.
Drugi primjer je ako te netko ubije, ti se ponovno "rodis" i ides loviti toga tko te ubio, to je iskoristavanje OOC informacija!

Ovo je bilo objasnjavanje nekih pojmova!
Sada slijede pravila:
1. Svaki igrač je obavezan drzati se IC i OOC pravila i ne smije ih mijesati
2. Igrač mora razlikovati sta znače pojmovi MG, PG, IC i OOC i mora ih se pridrzavati. Objasnjenje tih pojmova mozete pronaći u ovoj temi!
3. RolePlaya se morate pridrzavati na svakom mjestu na serveru osim ukoliko vas admin stavi u Areu, ali to ne znači da tamo smijete ubijati, psovati, itd. već ne morate pisati kao vas lik!
4. Ukoliko se ne pridrzavate RolePlay pravila admin će vam izreći kaznu u skladu sa onime sto ste napravili(kazne koje admini smiju dati za određeno krsenje su navedene u daljnjem tekstu)
5.Zabranjeno je raditi DM(deathmach) ili jednostavno prevedeno ubijanje bez razloga, to ne znaći da ubijanje nije dopusteno, naprotiv, ali mora biti u skladu sa pravilima RolePlaya.
6. Igračima koji su lv 1 nije dopusteno imati oruzja i stoga im ZeroAS automatski skida oruzje i ako ga nabave.
7. Ubojstvo iz osvete je STROGO zabranjeno. Ukoliko vas netko ubije vi kada se ponovno rodite ne mozete znati tko vas je ubio stoga bi bilo OOC ako ga idete ubiti da se osvetite. To nikako nije RolePlay!
8. Zabranjen je bunnyhop. Skakanje da ti lik ide brze nije realno, prisjeti se dali si vidio ikad da u RL netko skače cijelo vrijeme da dodje brze!?
9. Ne smijes obnavljati health u borbi!
10. Ne uzimaj automobile tako da samo izbacis nekoga iz njega sa "F". Kradja automobila je dozvoljena ali samo ako je napravljena kao RP!
11. Sva vozila u koja ne mozete ući napravljena su tako u skripti. Ona u koja uđete ako nema nikoga ili ako ih ukradete u skladu sa pravilima, neće se smatrati vasima, već će se smatrati da ste ih ukrali!
12. Ne Spamaj na IC i OOC chat. I ne spamaj komande!
13. Driveby nije dozvoljen sa mjesta vozača! - Znači DB je pucanje sa mjesta vozača na pjesaka ili gazenje nekoga automobilom, to nije dopusteno!
14 .Ne smijes OOC pljačkati/varati ljude. Dozvoljeno je pljačkanje do maksimalno $1000(osim ako nisu lv1), i naravno dozvoljeno je varanje ali samo ako je roleplay i to u maksimalnom iznosu od $5000
15. Izazivanje policije bez valjanog IC razloga nije dozvoljeno!
16. Oglasavanje na /ad je dozvoljeno samo kao IC. Prvo slovo oglasa mora biti Veliko
17. Vlastite automobile/letjelice/plovila/bicikle/motore smije parkirati samo kod vasih kuca i na parkiralistima sirom grada.
18. Smijete imati samo po jedan utomobil/letjelicu/plovilo/biciklu/motor iz ownershipa
19. Ne smijete iskoristavatu bugove da bi dobili korist! Morate ih prijaviti adminima na /report ili na forum.
20. Riječi kao sto su LOL, OMG, XD, ne koristite IC, već ih pisite na /b chat koji je rezerviran za OOC.
21. NE KORISTI dodatne programe/modifikacije (nazivamo ih jos cheatovi) koji ti daju nepostenu prednost nad ostalim igračima!
22. Hrvatski/Srpski/Bosanski/Engleski jezici su dozvoljeni na IC. Ostale jezike smijete koristiti samo na OCC
23. Ne Spamaj na IC i OOC chat. I ne spamaj komande!
24. Ne budi AFK dulje od 5 minuta. Inače admini te imaju pravo kickat!
25. Ne salji prijedloge adminima vezano za server. Za to imas forum!
26. Ne salji zahtjeve adminima za unban ingame. za to imas forum!
27. Ne iskoristavaj /report samo da nesto kazes adminima. Imaj dobar razlog za to!
28. Ne krsi pravila samo zato sto je netko drugi to uradio protiv tebe. Imas forum i /report pa prijavi tog igrača.
29. Izlazenje iz igre(/q) samo da izbjegnete uhićenje ili smrt će vas dovesti u Areu na duze vrijeme.
30. Rasizam, nacionalizam i diskriminacija po bilo kojoj osnovi su strogo zabranjeni i dovest će vas do bana.
31. Komentiranje banova/kickova/zatvora nije dozvoljeno u niti jednom chatu!
32. Nije dozvoljeno davati passove svojim prijateljima da igra na va�em acc. Ukoliko se dokaze da ste to uradili banat ćemo vas account!
33. Nije dozvoljeno imati vise od jedno accounta na serveru. Ukoliko to napravite banat ćemo sve vase accounte!
34. Zabranjeno je prijetiti igračima/adminima zbog bilo kojeg razloga. To će vas dovesti do bana!
35. Ne smijete pucati na adminaonduty, ukoliko to napravite ima vas pravo banati!
36. Na eventima je strogo zabranjeno pucanje i ometanje istih!


Sankcije u slučaju krsenja pravila(obavezno za admine!):

-Mijesanje IC i OOC - ovdje se smtra ako svjesno to radite u razgovoru sa nekim, naravno desi se da netko pogrijesi i npr umjesto na /b on jednom upise to na običan chat, on se nece kazniti.
Kazne: Prvo upozorenje da to ne radi, ukoliko nastavi 1h Area ili blaza kazna 20-40minuta jaila. U slucaju nastavljanja ponavljanja istoga davanje Area-e na 1h ili jaila na 60-180minuta + slanje na tutorijal o pravilima(nova opcija za admine!). Ukoliko se ne zeli promijeniti i stalno nastavlja poslije svih ovih mjera svjesno krsiti pravilo IC i OOC chata izriče mi se upozorenje(/warn)+kick

-SPAM - namjerno spamanje iz bilo kojeg razloga će se prvo upozoriti od strane admina, a ukoliko se nastavi kaznit će se Area-om na 1h. Ukoliko se i dalje nastavi daje se /warn + kick. Ne stane li ni nakon toga ide Ban!

-Iskoristavanje bugova - Warn + Area na 1h ili 1-10h u zatvoru + mora točno objasniti kako je iskoristavao bug i tko je jos iskoristavao isti! Ukoliko ne zeli reći nista o tome slijedi mu Ban od admina.

-Koristenje nedozvoljenih modova - Automatski ban sa servera. Niposto nećemo tolerirati koristenje modova ili nekih programa koji daju nepostenu prednost nad drugim igračima

-Nedozvoljena prijevara - iz bilo kojeg razloga da bi stekli neku korist. Kaznjavat će se warnom, a zatim oduzimanje onoga sta ste stekli mimo pravila i ako ima ostećene strane vraćanje onoga za sta ste ga prevarili!

-Dosadjivanje na /report - jail od 20 minuta ili u pretjeranom spamanju area. Ukoliko se nastavi ide warn.

-Vozenje krivom stranom ceste - upozorenje, a zatim area ili jail od 20-180 minuta, ovisno o tezini prijestupa

-Dm-anje - kaznjavat će se areom ili jailom od 30 do 180 minuta. Ukoliko se nastavi davat će se warn!

-Svjesno ometanje nekog dogadjaja(Eventa) - kaznjavat će se kickom i upozorenjem, ukoliko se ponovi area + warn

-Dosadjivanje adminima - area + kick

-Prevara - svaka velika ili drska prevara odnosno više prevara za redom ili laganje o istoj rezultirati će banom

-Vrijedjanje igrača- warn + area. Ukoliko se nastavi ban.

suchi
Admin

Broj komentara : 16
Points : 291
Reputation : 0
Join date : 2011-05-21

Vidi profil korisnika http://acabcomunity.forumbo.net

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu